• Hoogwaardige en innovatieve producten
  • Langere levensduur

Silo-King toevoegmiddel voor graskuil en maiskuil: optimaal rendement uit uw ruwvoer

Silo-King is een innovatief toevoegmiddel voor graskuil, maiskuil, hooisoorten en meer. Met deze inkuiltoevoeging beperkt u het drogestofverlies en verhoogt u de voerefficiëntie. Zo haalt u direct rendement. Want met Silo-King toevoegmiddel voor graskuilen en maiskuilen is uw inkuilverlies minimaal en haalt u dus meer liters melk uit dezelfde kilo ruwvoer. Het geheim achter dit kuiltoevoegmiddel is de combinatie van natuurlijke bacteriën, enzymen en antioxidanten. Deze verbeteren het microklimaat in uw kuil, waardoor de gunstige ‘homozygote fermentatie’ op gang komt. Silo-King is ideaal voor snijmaïs, korrelmaïs, graskuilvoer, luzernehooi, grashooi en GPS kuil.

11 + 1 GRATIS

Bestel nu uw seizoensvoorraad Silo-King voor 2024. Op elke 11 zakken of potten krijgt u 1 gratis!

Nu bestellen = 11 + 1 scoren. Afrekenen gebeurt na aflevering van uw bestelling.

Waarom deze actie? Aan het begin van het maaiseizoen lopen de levertijden fors op. Bestel daarom nu. We zorgen dan dat u op tijd uw Silo-King voorraad heeft.

Maximaal melk uit uw ruwvoer
met Silo-King inkuilmiddel voor gras, mais en meer

Loopt u al 2 op 1? Oftewel 2 liter melk uit 1 kilo kuilvoer. Met Silo-King inkuilmiddel voor o.a. gras en mais is deze mijlpaal ook voor uw melkveebedrijf haalbaar. Silo-King inkuiltoevoegmiddel resulteert in een zeer laag drogestofverlies. U houdt dus meer voedzame kilo’s ruwvoer over van uw eigen kuil. Met meer zetmeel, suikers en oplosbare eiwitten. Tel uit uw winst. En ondertussen bespaart u ook op krachtvoer. Het geheim van Silo-King inkuilmiddel ligt in de unieke combinatie van natuurlijke bacteriën, enzymen en antioxidanten. Deze zijn geselecteerd om een beter microklimaat te creëren in de kuil. Silo-King brengt de zogeheten homozygote fermentatie op gang. Hierdoor ontstaan nauwelijks azijnzuur, ethanol en CO2. Dit zijn de schadelijke bijproducten die juist wel optreden bij traditionele kuiltoevoegmiddelen door ongunstige heterozygote fermentatie. De homozygote fermentatie door Silo-King inkuilmiddel leidt alleen tot melkzuur, en nauwelijks tot geen CO2 en azijnzuur. Bovenop uw hogere melkopbrengst heeft u dus minder CO2 uitstoot.

Lagere CO2 uitstoot voorkomt milieuheffing

De milieuwetgeving voor de melkveehouderij wordt steeds strenger. Het is een kwestie van tijd voordat ook uw kuilbult wordt gezien als CO2 uitstoter. Immers, elke onbehandelde kuilbult produceert CO2 gas dat verdampt en uiteindelijk in de atmosfeer terechtkomt. Als melkveehouder betaalt u in de toekomst mogelijk de rekening via CO2 heffingen. Met Silo-King inkuilmiddel voor gras, mais en meer verkleint u uw CO2 voetafdruk en loopt u voor op kostbare milieuwetgeving.

Betere verteerbaarheid, langere houdbaarheid

De homozygote fermentatie door Silo-King verbetert de verteerbaarheid met gemiddeld 5%. De koe breekt de celwanden van het ruwvoer gemakkelijker af. Behalve meer melk uit uw ruwvoer heeft dit nog meer voordelen. Silo-King zorgt voor een snelle daling van de zuurgraad en een snelle, koele fermentatie. Zo voorkomt u broei en schimmelvorming door respiratie. Uw kuil kan na drie weken al aangebroken worden. De antioxidanten in Silo-King vangen het ingesloten zuurstof in de kuilbult op, waardoor de respiratie tot stilstand komt. Bij het openen van de kuilbult om te voeren, gaan de antioxidanten opnieuw aan het werk om respiratie te stoppen. Zo blijft uw ruwvoer langer houdbaar, en smakelijker en voedzamer voor uw vee.

EXTRA INFORMATIE

Geschikt voor elk type kuil

Silo-King toevoegmiddel voor kuil is verkrijgbaar als granulaat en in wateroplosbare vorm. Beide inkuiltoevoegmiddelen zijn inzetbaar voor:

  • snijmaïs
  • korrelmaïs
  • graskuilvoer
  • luzernehooi
  • grashooi
  • GPS kuil

 

Meer over homozygote fermentatie door Silo-King

Bij het inkuilen van gras, maïs of een ander gewas is het cruciaal dat dit snel gebeurt. De zuurgraad moet zo snel mogelijk naar een pH van 3,8 tot 4,2 om het kuilvoer stabiel te maken. Dit voorkomt energieverlies door warmteverlies.

Silo-King bevat drie unieke soorten melkzuurproducerende bacteriën. Deze staan bekend als homozygoot omdat ze de 6-koolstofketens (C6) in suiker afbreken in twee kleinere melkzuurketens (C3). De hoeveelheid melkzuur die ontstaat, bepaalt de snelheid waarmee pH-stabiliteit en succesvolle fermentatie wordt bereikt. De homozygote bacteriestammen in Agri-King hebben een snelle verdubbelingstijd, waardoor de tijd vanaf introductie in de kuil tot het bereiken van pH-stabiliteit zo kort mogelijk is.

Elke bacteriesoort in Agri-King heeft een iets andere verdubbelingstijd en een iets ander optimaal pH-bereik. Hierdoor fungeren ze als een relais om de pH te verlagen van bijna neutraal in vers geoogst gewas naar onder het kritische niveau van 4,5. Beneden dit niveau kan er geen respiratie plaatsvinden en wordt de groei van schimmels en gisten geremd. De snelheid van deze pH daling betekent ook dat er minder warmte verloren gaat tijdens het proces. Hierdoor behoudt het ruwvoer meer voedingsstoffen en energie voor het melkvee.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0