• Hoogwaardige en innovatieve producten
  • Langere levensduur

Melkcontrole

Spirit Lactation resultaat

melkcontrole

Het voeren van Spirit Lactation heeft verschillende voordelen:

  • Verhoging van de melkproductie;
  • Hoger vet- en eiwitgehalte;
  • Reductie van het celgetal;
  • Betere koegezondheid door het sterker maken van het afweersysteem;
  • Hardere klauwen;
  • Aanvulling van tekorten die ontstaan uit de macrovoeding

De koeien staan lachend in de stal

De Melkmakers van Lytse Lea zijn begonnen met het voeren van Spirit Lactation. De melkveehouders zijn zeer tevreden en de resultaten zijn verbluffend! Wietse van der Woude: ‘De veearts constateerde alle aangeboden koeien drachtig’. De veearts complimenteerde de melkmakers tijdens zijn bezoek: ‘De koeien staan hier werkelijk lachend in de stal!’. Daar doen wij, maar ook enthousiaste gebruikers, het voor! Het resultaat op papier is natuurlijk ook belangrijk, op deze pagina proberen we een beeld te schetsen van de resultaten van Spirit Lactation.

De resultaten zijn geweldig! Aan de hand van de MPR-melkcontroleformulieren is november vergeleken met mei het jaar daarna.

De 305-dagenproductie is positief veranderd! De melkproductie is omhoog gegaan, wordt november vergeleken met mei het jaar erop, wordt er + 300 kilogram melk gescoord! Dezelfde stijging in melk vindt plaats wanneer de melk wordt gecorrigeerd naar 150 dagen. Wat betreft vet- en eiwitproductie: + 6 kilogram vet; en + 5 kilogram eiwit! Spirit Lactation: Power for Producers!

Wanneer de rollende jaargemiddelden worden vergeleken, zien we ook een positieve trend naar voren komen:

Verschillende voordelen

Het rollend jaargemiddelde is positief beïnvloed! Allereerst is de gemiddelde leeftijd licht opgelopen, van 4.09 naar 4.10 jaar. De melkproductie is omhoog gegaan, wordt november vergeleken met mei het jaar daarna, wordt er + 352 kilogram melk gescoord! Wat betreft vet- en eiwitproductie: + 13 kilogram vet; en + 15 kilogram eiwit! Spirit Lactation: Power for Producers! Tevens worden de koeien persistenter door het voeren van Spirit Lactation!

Ook zijn er verschillende MelkMakers die Spirit Lactation inzetten omdat zij niet tevreden zijn over de uiergezondheid. Door Spirit Lactation te voeren wordt het celgetal drastisch verminderd op vele van onze hoog-celgetalbedrijven! Maar ook bij de Lytse Lea is er gescoord op celgetal, met name op individueel koeniveau.

Lees hier meer over uiergezondheid en persistentie

Uiergezondheid

Persistentie

Benieuwd wat Micro Nutritions voor uw bedrijf kan betekenen?

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0