Nieuwe digitale Semmtech granulaat strooier.

De digitale Selmech granulaatstrooier werkt de granulaatkorrels op de juiste plaats in verschillende gewassen. De dosering van de granulaatstrooier is variabel en kan via het digitale kastje simpel worden ingesteld. Granulaat kan worden verspreid met een enkele slang (diameter 50 mm) of met drie PVC pijpjes (diameters van 25 mm). De bak is vervaardigd van zeer sterk plastic om problemen met condensatie te voorkomen.

Weer mooie resultaten bij een Spirit Lactation gebruiker.

Bij de firma Koepon weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om te sturen op koe gezondheid. Vanaf juli 2018 zijn ze begonnen met het gebruiken van Spirit Lactation. En nu na 8 maand zijn er al mooie resultaten te zien. De attentie koeien laten een celgetal reductie zien van meer dan 88%. Op het totale bedrijfsresultaat is het celgetal met meer dan 45% gereduceert. Een prima prestatie! En dat na slechts 8 maand.

Melkvee & Akkerbouwdagen 2019.

Ook wij zijn weer van de partij!

Melkvee- en Akkerbouwdagen is dé plek voor Nederlandse Melkveehouders en Akkerbouwers om het totaalpakket in beeld te zien.

Bent u agrariër en wilt u graag weten wat er voor uw bedrijf van belang is voor de toekomst? Welke nieuwe technieken u mee te maken krijgt? Of wilt u vergelijkingen kunnen maken in de verschillende aanbieders? Dan is Melkvee- en Akkerbouwdagen Opende de plek voor u.

Kom langs in onze stand en laat u bijpraten over onze producten en unieke service.

Weer krachtige prestaties bij een Spirit Lactation gebruiker.

De sterkste man van Friesland gaat ook voor de sterkste koeien.
De koeien waren al goed op weg maar niks is zo goed dat het niet beter kan.

Als sterkste man van Friesland is Pieter Karst Bouma altijd bezig om meer kracht uit zichzelf te halen. Dit heeft hij nu door gezet bij zijn koeien. Daarom is hij begonnen met het toepassen van Spirit Lactation.

De koeien reageren zoals verwacht en laten een geweldige reductie over het celgetal zien. Na 100 dagen voeren zijn de attentiekoeien met 78% gereduceerd. Op het hele bedrijfsresultaat is een reductie van 30% te zien. Daarnaast zijn ook de vet en eiwitgehaltes sterk toegenomen. Een super krachtige prestatie!

De rode kolom geeft een overzicht van het celgetal in november. De koeien kregen toen nog geen Spirit Lactation. De groene kolom toont het celgetal bij de attentie koeien na 100 dagen Spirit Lactation.

CLINO, de vervanger van uw traditionele voetbad.

Clino kan u inzetten als droog voetbad en vervangt hiermee het traditionele voetbad. Het grote voordeel is dat het geen kopersulfaat en formaline bevat. Ook is het vrij van antibiotica! Clino is goedgekeurd voor gebruik in de biologische productie bij alle diersoorten. Clino word niet afgebroken en behoudt zijn werking, ook bij langdurig gebruik.

De ziekte van Mortellaro is niet alleen erg pijnlijk voor de koe maar vermindert ook sterk de melk afgifte. Dit neemt gemiddeld met 0,5 – 1,5 l per dag af. Optimale prestaties kunnen alleen worden bereikt met goed bewegende en pijnvrije dieren. Ook wordt de tochtigheidswaarneming sterk verminderd bij pijnlijke klauwaandoeningen.

Het preventieve gebruik van Clino® DKB, met zijn verzorgende eigenschappen, houdt de klauwen gezond en verbetert het welzijn van de koeien. Het hogere welzijn optimaliseert de prestaties evenals de vruchtbaarheid van de koeien.

Voordelen van Clino®

 • Clino® is niet alleen een selectieve toxine binder, Clino® bindt ook water en verwijdert de voedingsbodem van de “Mortellaro-aardbei”.
 • Clino® is sinds 09.07.13 goedgekeurd voor gebruik in de biologische productie onder uitvoeringsverordening nr. 651/2013!
 • Clino® veroorzaakt geen pijnlijke reacties op een zere wond. Het irriteert niet en heeft een organische werking.
 • Doordat Clino zelf niet bijtend is en geen reacties op de wond geeft lopen de dieren ontspannen door een Clino® droog voetbad.
 • Clino® DKB wordt niet afgebroken en verliest zijn effect niet. Zelfs na langdurig gebruik behoudt het zijn werking.

Toepassing van Clino® als droog voetbad.

Hoe gebruikt u Clino® ?

 • U kunt het bestaande ingebouwde voetbad gebruiken of een bak van 200x80x15 cm met voldoende Clino.
 • De kroonrand van de klauwen moet volledig worden bedekt met Clino. Dat is erg belangrijk. Bij de aangegeven kuipmaat zijn hiervoor 4-5 zakken van Clino nodig.
 • Het voetbad moet na de melkstal of na de melkrobot worden geïnstalleerd.
 • Het is aan te raden de klauwen voor het voetbad schoon te spuiten. En tevens is het aan te raden om de uitloop na het voetbad schoon te houden (ongeveer 10 meter).
 • Maak het Clino droogklauwbad wel geregeld los en vul indien nodig bij. De uitloop na het voetbad moet ook goed schoon worden gehouden.

Startfase: Actieplan bij 100 koeien

Laat  de koeien de  eerste 3 – 4 weken dagelijks (na het melken) door het droge voetbad lopen. Vul het voetbad met voldoende Clino®, zodat de kroonranden van de klauwen volledig bedekt zijn bij het passeren.

 • Reinig de klauwen vóór de behandeling.
 • Het is het beste om de koeien na de melkstal/robot  naar het droge voetbad te laten gaan.
 • Na het passeren van ongeveer 50 koeien het droogklauwbad even opnieuw losmaken.
 • indien nodig bijvullen.

Na deze periode is het voldoende om de koeien twee dagen per week door het droge klauwbad te laten lopen.

Voor meer informatie bestellen klik hier