• Hoogwaardige en innovatieve producten
  • Langere levensduur

Dry Cow Tubby + Spirit Lactation 22 kg

Dry Cow Tubby + Spirit Lactation 22 kg

123,69

Dry Cow Tubby met Spirit Lactation droogstaande koeien krijgen de nutriënten die zij nodig zijn!

Eigenschappen van Dry Cow Tubby:
–   Is bestemd voor droogstaande (zoog-) koeien en zijn tevens zeer geschikt ter
voorbereiding op het afkalven en lactatie bij vaarzen;
–   Bevat organisch zink voor reparatie;
–   Bevat Spirit Lactation om de biestkwaliteit te optimaliseren en de gezondheid
van kalf en koe te ondersteunen;
–   De juiste calcium – fosfor verhouding;
–   Wordt onbeperkt opgenomen.

”Falen in de voorbereiding is de voorbereiding van het Falen”

Jan Bakker uit Kollumerpomp is enthousiast!
Lees hier zijn resultaten van Tubby Dry Cow met Spirit Lactation!

Artikelnummer: 59 Categorie:

Beschrijving

Een belangrijk aspect bij de voeding van de droogstaande koe is de kation-anion balans. Voor droogstaande koeien zijn mineralen als zwavel (S), chloor (Cl), kali (K) en natrium (Na) van groot belang. Met de kation-anion balans wordt de verhouding aan deze mineralen en spoorelementen in de voeding weergegeven. Een negatieve kation-anion balans (-10 tot -15 meq) is optimaal voor droge koeien.

De absorptie van spoorelementen is het grootst voor de geboorte van het kalf. In deze behoefte kan de drachtige koe tegemoet gekomen worden door onbeperkte verstrekking van Dry Cow Tubby tijdens de droogstand. Door het verstrekken van Dry Cow Tubby met Spirit Lactation krijgen droogstaande koeien de nutriënten die ze nodig hebben.  Tevens vindt er een preventie van melkziekte plaats door een manipulatie van het rantsoen: verlagen van het calcium-niveau in het rantsoen; toepassen van de kation-anion balans. Een strikte calcium beperking is gewoonlijk niet mogelijk, omdat hiermee de balans van andere nutriënten wordt verstoord.

Wat is er aan de hand?
Alle zoogdieren kunnen de foetus voorzien van voedingstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling in de baarmoeder. De vraag is het grootst in de laatste weken van de dracht. Om aan deze behoefte te voldoen zal het niveau aan micro nutriënten moeten stijgen in de loop van de dracht. De behoefte is het grootst gedurende maand 8 en 9. Helaas worden deze cruciale maanden vaak geassocieerd met een bijna “uithonger regime”. Veelal krijgen droogstaande koeien slechte kuil en in sommige gevallen stro en water. Dit is goed om te voorkomen dat de drachtige koe toeneemt in conditie, maar op bedrijven waar al tekorten aan mineralen en spoorelementen bestaan ligt ondervoeding op de loer. Vette koeien worden niet gewenst, maar ook geen koeien met deficiënties. Niet alleen koeien lijden hieronder, maar ook de ongeboren kalveren. Daarom moet er meer aandacht besteed worden aan de voeding van droogstaande koeien en drachtige vaarzen: falen in de voorbereiding is de voorbereiding van het falen.

Dry Cow Tubby met Spirit Lactation biedt uw droogstaande koe wat zij nodig is!

Extra informatie

Gewicht 220 kg
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0