• Hoogwaardige en innovatieve producten
  • Langere levensduur

Over ons

Het bedrijf

In 1995 zag Sipke Scheepsma de uitdaging om Micro Nutritions BV op te richten. Micro Nutritions BV hecht waarde aan een langere levensduur van dieren, dit wordt bereikt door de koeien te voeren naar genetische potentie. Concreet betekent dit dat de koe blijft lopen, drachtig wordt en melk geeft. Een belangrijk speerpunt is het creëren van een win-winsituatie, deze begint met een goed vertrouwen. Micro Nutritions BV kan niemand helpen die niet geholpen wil worden. De cyclus van een koe duurt meer dan een jaar, Micro Nutritions BV kan niet in drie weken de immuunstatus van koeien veranderen. Tevens kost het jaren om de bodemvruchtbaarheid te optimaliseren.

Ook biedt Micro Nutritions BV waarde door het uitgebreide netwerk over de hele wereld: een schat aan kennis en ervaring. Micro Nutritions BV werkt nauw samen met een aantal laboratoria. Deze laboratoria voeren verschillende analyses uit. De resultaten worden door Micro Nutritions BV vertaald naar bruikbare informatie waar u als agrariër iets mee kunt. Daarnaast geven wij passend advies bij de door ons geleverde producten. Weten hoe Micro Nutritions BV naar de toekomst kijkt? Toekomstvisie.

Verhaal en drijfveer Sipke Scheepsma

Sipke Scheepsma zag in 1995 de uitdaging in het oprichten van het bedrijf Scheepsma Micro Nutritions BV. Voorheen heeft Sipke jarenlang gewerkt als vertegenwoordiger in veebenodigdheden. Sipke Scheepsma is Sipke Scheepsma: ‘mezelf, altijd dezelfde, ik heb er een hekel aan mezelf te verbloemen of beter voor te doen dan ik ben’. De eigenaar van Micro Nutritions BV heeft 3 jongens waar hij erg trots op is. Sipke heeft veel kunnen reizen: Oost-Europa; Engeland; beurzen en bedrijfsbezoeken in Amerika; bedrijfsbegeleiding in Rusland. Naast de jongens en Micro Nutritions BV heeft Sipke ook twee bijzondere hobby’s: rijden op zijn Harley-motor en Blonde koeien.

Sipke’s drijfveer voor dit vakgebied

‘Dit heb ik me de laatste 2 jaar ook ernstig afgevraagd, als ik een business to business bedrijf had gehad was ik waarschijnlijk met de geleverde inzet al binnen gelopen..’. Toch is Sipke niet van plan om met zijn werk te stoppen, hij heeft ooit voor dit vak gekozen en het geeft hem elke dag opnieuw energie om door te gaan. ‘Nu stoppen zou jammer zijn van alle kennis, kunde, netwerken en is dus geen optie! Doorzetten is het motto!’ Sipke is ervan overtuigd dat het rendement van de melkveehouderij verder omhoog kan. Een verhoging van het rendement is nodig om de volgende melkprijscrisis op te kunnen vangen. Aldus Sipke wordt energie de grote concurrent voor de veehouder, een zelfvoorzienend bedrijfsmodel wordt een must voor de toekomst. Import van minder krachtvoer, want de prijzen rijzen de pan uit door de speculanten die momenteel op de beurs aanwezig zijn… Door verliezen in drijfmest te beperken en de verteerbaarheid van ruwvoer te verbeteren kunnen veehouders al een hele slag slaan aan energie uit eigen voer.

Benieuwd wat Micro Nutritions voor uw bedrijf kan betekenen?

Toekomst visie

Vraag Sipke waar Micro Nutritions BV naar toe gaat in de toekomst en u krijgt het volgende antwoord: ‘Ik heb mezelf afgeleerd me daar zorgen over te maken, dingen gebeuren soms boven verwachting. De ene keer zit het mee en de andere keer ben je teleurgesteld, hier moet je mee leren omgaan’. Micro Nutritions BV heeft de melkprijscrisis overleefd, alhoewel het veel stress heeft opgeleverd door teruglopende omzetcijfers. Een vriend in Amerika zei tegen Sipke: ‘Je hebt de mond-en-klauwzeer en blauwtong overleeft, dan overleef je het nu ook wel.’ Een andere gewaardeerde collega zei: ‘Je hebt een mooi bedrijf met goede producten en betrouwbare leveranciers, maak je geen zorgen het komt wel goed!’ Daar vertrouwen we op bij Micro Nutritions. Ons assortiment is in de loop der tijden uitgebreid en zo zal het ook met het bedrijf gaan.

Bieden ontwikkelingen in de veehouderij kansen voor Micro Nutritions BV?

De melkquotering zal waarschijnlijk verdwijnen en Sipke is er van overtuigd dat er beperkende factoren voor terug komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aantal koeien per hectare, krachtvoerprijzen. Met de krachtvoerprijzen van tegenwoordig zou niemand bij de huidige melkprijzen nog geld kunnen verdienen. Ook fosfaat en koolstofdioxide (CO2) reduceren geven mogelijke kansen voor Micro Nutritions.

Feiten en cijfers

Duurzaam 100%
Diervriendelijk 100%
Rendement verhogend 95%
Win-win situatie 89%
Tevredenheid 80%
Meer omzet 80%
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0