Beperking gebruik bypass vetten per 1-11-2017

Geachte Gebruikers/verwerkers,

Als Micro Nutritions refereren wij aan de brief van Nevedi en de NZO over het beperken van sommige by-pass vetsoorten met het oog op te hoge SFC (solid fat content) gedurende het winterseizoen.

 

Het probleem van de NZO en Nevedi zit `m in het hoge C16:0.

Van de bedoelde gefractioneerde en calcium verzeepte, goedkoop lijkende vetsoorten.

De hoge concentratie van 82-87%  C16:0 is verantwoordelijk voor het ‘harde vet’ in de melk waar men bang voor is en geen risico mee kan/wil lopen.

 

Gelukkig hebben wij ons nooit laten verleiden tot het in en verkopen van deze vetsoorten, en leveren wij als 1 van de weinigen in Nederland al ruim 20 jaar Alifet met Omega-3 uit lijnolie met slechts 25-35%  C 16:0 en 10%  C18:3 wat juist zachter botervet oplevert.

 

ALIFET Omega-3 is hoog onverzadigde lijnolie ingekapseld in gehydrogineerde palmolie (check de product data sheet in de bijlage).

 

Door het toepassen van deze ‘inkapsel’ techniek, blijven de onverzadigde vetzuren in ALIFET Omega-3  –  C18:1 (10-15%), C18:2 (2-5%), C18:3 (8-10%) onveranderd gedurende de penspassage, (dit betekend dat deze niet omgezet worden naar verzadigde vetzuren (C18:0) door de microflora)

Daardoor zijn de onverzadigde vetzuren in de ALIFET Omega-3 beschikbaar voor melkvet synthese en helpt het de SFC in de melk laag te houden, ook gedurende het winterseizoen.

We gaan er van uit u zo voldoende geïnformeerd te hebben, en dat er geen beperkingen zijn m.b.t. het inzetten van dit prachtige product.