ALIFET Omega-3, pensstabiel vet onmisbaar in de voeding voor veelgeefsters.alifet

 

ALIFET® OMEGA-3 is verkrijgbaar bij Micro Nutritions B.V. te Surhuizum. ALIFET® is het pensstabiel, hoog-energieconcentraat uit vet in de vorm van triglycerides, welke al jaren succesvol wordt gebruikt in het voer van hoog-productieve herkauwers. Dankzij de speciale eigenschappen (hoog smeltpunt, micro-kristal structuur), toont Alifet een hoge graad aan pensstabiliteit en is uitstekend verteerbaar.

Met behulp van een nieuwe technologie, ontwikkeld door Dr. Ernst Boehlen Corp. in Zwitserland, kunnen omega-3 vetzuren worden ingesloten in ALIFET® deeltjes, zodat ze de pens onveranderd kunnen passeren en dus beschikbaar zijn als essentiële voedingsstoffen voor de stofwisseling van herkauwers. Dientengevolge, kan de algehele gezondheid en vruchtbaarheid van de koeien verbeteren.

 

Omega-3 vetzuren

ALIFET® OMEGA-3 is een pensstabiel vet met omega-3 vetzuren.

Deze zijn essentieel in de voeding voor zoogdieren, omdat ze niet door het dier zelf kunnen worden aangemaakt. Daarom moeten deze vetzuren worden verstrekt via het voer.

Naast het feit dat Alifet® energietekorten opheft, hebben de omega-3 vetzuren de volgende functies:

  • verbetering van de algehele gezondheid
  • versnelling van de stofwisseling
  • verbetering van het functioneren van het zenuwstelsel

Voordelen omega-3 vetzuren

De volgende voordelen van omega-3 vetzuren hebben speciaal betrekking op melk-producerende herkauwers (melkkoeien, melkgeiten en melkschapen):

Preventie van ontstekingen (masitis, klauwproblemen, etc.) door:

– Ontstekingsremmende prostaglandines

Verbeterde vruchtbaardheid door :

–  Verbeterde bloedcirculatie door de geslachtsorganen;

–  Versnelling van de stofwisseling in de geslachtsorganen.

Verbeterde ontwikkeling van de foetus door:

– Overdracht van omega-3 vetzuren in de foetale bloedcirculatie

Door het verstrekken van pensstabiel ALIFET® OMEGA-3,  komen omega-3 vetzuren onveranderd via het uier in de melk. Dit resulteert in zachter melkvet, wat voordelen biedt bij de boter-, en kaasbereiding. De grote hoeveelheid aan omega-3 vetzuren in melk draagt bij aan gezonde voeding voor mensen.

Het gebruik van Alifet verhoogt de melkproductie met gemiddeld 3,2 kg per koe.